TRAININGEN & CLINICS
Niet meer elke dinsdagavond hetzelfde rondje zo hard mogelijk fietsen, maar efficienter trainen met meer variatie en op je eigen niveau!

Ben je net met wielrennen begonnen of heb je het plan om een toertocht of cyclosportieve te fietsen? In alle gevallen zijn een goede fietshouding en fietstechniek essentieel. Op die manier voorkom je blessures en wordt fietsen vooral leuk. Als je een tocht tot het eind blessurevrij en met plezier wilt uitfietsen zul je ook moeten trainen. Een goede voorbereiding is dan van belang en daarbij kan een juiste trainingsopbouw het verschil maken. Veel mensen denken dat fietsen gewoon trappen is. Deels is dat waar. Maar door verschillende technieken te trainen en diverse trainingsvormen toe te passen kun je op een efficientere manier en zonder motivatieverlies hetzelfde doel bereiken.

Tijdens de trainingen en clinics wordt ernaar gestreefd om iedereen op zijn eigen niveau te laten trainen. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan:
  • Fietshouding
  • Trainingsopbouw
  • Techniek: rijden in een groep, bochten, klimmen en dalen
  • Duurtraining
  • Intervaltraining
Afhankelijk van de vraag worden er trainingen voor beginners en gevorderden aangeboden. De trainingen starten in principe vanuit Utrecht. Het deelnemersaantal per groep is 6 tot 8 zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vanwege mijn contacten met andere trainers is het ook mogelijk voor grotere groepen clinics te verzorgen. Ben je geinteresseerd in het volgen van trainingen of zou je eens een clinic willen volgen, kijk dan bij het trainingsaanbod of neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.