ANNEKE DE JOODE
Het hooggebergte is een plek waar ik graag ben. Voordat ik mijn fietscarriere begon, was ik al regelmatig in de bergen te vinden tijdens wandelvakanties, maar ook voor studie en werk. In 2001 heb ik mijn eerste racefiets gekocht. Een jaar later finishte ik mijn eerste Maratona dles Dolomites.

Sindsdien ben ik verkocht en gaat de racefiets altijd mee op vakantie. In het voorjaar of de zomer ben ik vaak een paar weken in de bergen om asfaltspaghetti te verslinden. En wanneer dat zo uitkomt wordt ter afsluiting een cyclosportieve gefietst.

Om zo'n cyclosportieve met plezier te fietsen, breng ik in het voorjaar behoorlijk wat uren door op de fiets. Voor mijn gevoel kon dat wel wat efficienter. Hoogtijd om me eens te verdiepen in trainingsopbouw en trainingsvormen. De opleiding voor sportfietsinstructeur van de NTFU bleek daarin te voorzien. En het leuke van deze opleiding is dat je ook leert om deze kennis over te brengen aan anderen, zodat ook zij vol zelfvertrouwen elke beklimming aandurven. Inmiddels ben ik geslaagd en kan ik nu ook trainingen geven.

Indien er voldoende interesse is wil ik in het voorjaar van 2011 trainingen en clinics gaan geven. Kijk voor meer informatie bij trainingen & clinics.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig adviseur op gebied van hoogwaterveiligheid en rivieren.